Homosexuellas rättigheter

Jag läste nyss ett inlägg på en feministisk blogg som utger sig för att syssla med nyheter om den nya lagen i Indiana som SKULLE KUNNA användas för att avvisa och neka någon att handla. Detta skulle teoretiskt kunna sättas i system mot t.ex. homosexuella vilket då skulle kunna leda till en kränkning av homosexuellas rättigheter…om det nu gick att se på någon vilken sexuell läggning den har, vilket det så klart inte gör och därmed gör det omöjligt att kränka homosexuellas rättigheter från första början.

Med det sagt – varför se till USA när vi har en mycket mer utbredd diskrimineringslagstiftning här i Sverige mot en mycket större grupp människor?

”Rosa Skrot” ( http://www.rosaskrot.com/ ) t.ex. är ett Tjejgym som vägrar att anställa eller ha män som kunder. gymmet 24/7 har en avdelning för alla och en där män inte tillåts träna trots att båda könen betalar lika mycket för medlemskap. Det finns tjejspan, tjejresor, tjejbussar, tjejvåningar på hotell, etc.

Allt med stöd av svensk lag.

Men låt oss för sakens skull säga att du skiter i den diskrimineringen för att du inte har något att vinna på det. Jag vet, egoistiskt och hycklande, men låt oss säga att så är fallet enbart för den här debatten. Varför då ens ta upp det här när flera kändisar och media redan gör det?

Varför inte fokusera på att homosexuella avrättas dagligen i enlighet med Sharia i flera muslimska länder genom allt från halshuggning till tortyr till att kastas från provisoriska torn eller höga byggnader:

homosexuella rättighet att slängas till sin död av muslimer

För att ge lite perspektiv här: Samma dag som det amerikanska lagförslaget föreslogs så föreslog Muslim Association of Malawi (MAM) att man ska avrätta alla homosexuella i Malawi.

Det finns en nyansskillnad här. Att potentiellt sett kunna avvisa kunder i en delstat i USA är inte lika illa som att avrätta homosexuella på löpande band i mellanöstern.

Så varför ta upp USA? Jag menar det ärligt och uppriktigt, snälla hjälp mig att förstå. För jag förstår verkligen inte varför folk är OK med en sorts diskriminering men inte en annan, och jag förstår inte varför massavrättningar av homosexuella i en religions namn inte ens får en procent lika mycket uppmärksamhet än en lag som i sig inte diskriminerar, men som eventuellt skulle kunna användas för att diskriminera.

Är det för att du är rädd för att bli kallad för rasist om du tar avstånd från dödandet av homosexuella i islams namn? Är du rädd för att svenska muslimer skulle döda dig om du kritiserar islam? Vad är det? Hjälp mig förstå denna sjuka prioritering!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>