Feminism i Sverige

Feminism i Sverige har fått en dålig stämpel…

Feminism: Feminism är en ideologi som agerar för social, politisk, juridisk & ekonomisk jämlikhet för kvinnor eller minoriteter, men som medvetet exkluderar de som inte hör till någon av de kategorierna.

”men jag har hört att feminism är detsamma som jämlikhet” nja – det är inte helt sant. Feminism har historiskt sett stått för kvinnors frigörelse och de feminister som anser att kvinnor jämt befinner sig i underläge i precis alla situationer som anser att feminism kommer indirekt leda till jämlikhet. Att likställa feminism med jämlikhet blir således fel då det antyder att feminister även strävar efter att lösa även de problem som drabbar män.

Denna typ av exkluderande jämställdhet har bara funnits en gång tidigare i våran världshistoria:

Völkisch jämlikhet: En ideologi som agerade för social, politisk, juridisk & ekonomisk jämlikhet för tyskfödda eller av ariskt blod, men som medvetet exkluderar de som inte hör till någon av de kategorierna i Nazi tyskland och dess erövrade territorier under andra världskriget.

Visst, man ska inte jämföra saker med nazism i onödan, men när man talar om hatfyllda ideologier så är det befogat. (se Godwins lag) Då feminism är i högsta grad en hatfylld ideologi så ser jag det som allas vårat ansvar att lära oss av vår historia så att en liknande tragedi aldrig upprepas igen. Låt oss aldrig glömma att nazister kom till makten genom att propagera för jämlikhet.

Läs gärna vidare, men först en vädjan: Om du tror du på alla människors lika värde och vill kämpa för riktig jämlikhet så snälla, snälla – kalla dig för humanist istället. Du kan fortfarande kämpa för kvinnosaker och hålla de ideal du gör idag (och manssaker om du så anser dig manad), men det skulle betyda att du tar avstånd ifrån allt hat som är associerat med modern feminism.

Vad är det då som gör feminismen till en hatfylld ideologi? Bra att du frågar – här kommer några exempel:

 

En reaktion på “Feminism i Sverige”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>